ALAMPRESE, CRISTINA
ALAMPRESE, CRISTINA
Dipartimento di Scienze per gli Alimenti, la Nutrizione e l'Ambiente
A diagnostic visible/near infrared tool for a fully automated olive ripeness evaluation in a view of a simplified optical system
2020 A. Tugnolo, V. Giovenzana, R. Beghi, S. Grassi, C. Alamprese, A. Casson, E. Casiraghi, R. Guidetti
A FT-NIR process analytical technology approach for milk renneting control
2022 S. Grassi, L. Strani, C. Alamprese, N. Pricca, E. Casiraghi, G. Cabassi
About the use of different sweeteners in baked goods. Influence on the mechanical and rheological properties of the doughs
2012 M. Mariotti, C. Alamprese
Advances in NIR spectroscopy applied to process analytical technology in food industries
2018 S. Grassi, C. Alamprese
An exploratory study for the technological classification of egg white powders based on infrared spectroscopy
2018 S. Grassi, R. Vitale, C. Alamprese
Application of a response surface methodology to study the gelling properties of egg albumen powder
2014 M. Rossi, C. Alamprese
Application of FT-NIR and FT-IR spectroscopy to fish fillet authentication
2015 C. Alamprese, E. Casiraghi
Application of FT-NIR spectroscopy to assess the ripening stage of olives
2018 E. Casiraghi, S. Grassi, V. Giovenzana, R. Guidetti, C. Alamprese
Application of IR spectroscopy for the assessment of egg and egg product quality
2013 C. Alamprese, E. Casiraghi, M. Rossi
Application of IR spectroscopy to classify EGG white powders based on technological properties
2017 S. Grassi, R. Vitale, C. Alamprese
Application of NIR and MIR spectroscopy to assess freshness in sea bream (Sparus auratus) and salmon (Salmo salar) during ice storage
2012 C. Alamprese, N. Sinelli, F. Rauzzino, E. Casiraghi, C. Pompei
Application of NIR and MIR spectroscopy to extra virgin olive oil classification
2013 E. Casiraghi, A. Bendini, C. Alamprese
Application of NIR and MIR spectroscopy to mullet fillet authentication
2013 C. Alamprese, E. Casiraghi
Application of NIR spectroscopy to study egg albumen gelling properties
2014 C. Alamprese, E. Casiraghi, M. Rossi
Applicazione del processo di interesterificazione per la produzione di margarine a basso tenore di acidi grassi trans
2001 M. Rossi, C. Alamprese, P. Mombelloni, F. Stanga
Applicazione della spettroscopia IR alla classificazione di oli vergini di oliva
2013 E. Casiraghi, C. Alamprese
Applicazione della spettroscopia IR alla discriminazione di filetti di pesce freschi e decongelati
2014 C. Alamprese, E. Casiraghi
Applicazione della spettroscopia NIR al monitoraggio di processi alimentari
2016 C. Alamprese, S. Grassi, E. Casiraghi
Applicazione della spettroscopia NIR all’identificazione di carne decongelata
2012 C. Alamprese, N. Sinelli, E. Casiraghi
Applicazione di tecniche spettroscopiche IR al monitoraggio della produzione di latti fermentati
2012 C. Alamprese, S. Grassi, C. Picozzi, V. Bono, E. Casiraghi