CASIRAGHI, ERNESTINA MARIA
CASIRAGHI, ERNESTINA MARIA
Dipartimento di Scienze per gli Alimenti, la Nutrizione e l'Ambiente
A diagnostic visible/near infrared tool for a fully automated olive ripeness evaluation in a view of a simplified optical system
2020 A. Tugnolo, V. Giovenzana, R. Beghi, S. Grassi, C. Alamprese, A. Casson, E. Casiraghi, R. Guidetti
A FT-NIR process analytical technology approach for milk renneting control
2022 S. Grassi, L. Strani, C. Alamprese, N. Pricca, E. Casiraghi, G. Cabassi
A METHOD FOR THE EVALUATION OF CURD SYNERESIS
1994 C. Pompei, E. Casiraghi, M. Lucisano
Advances in NIR Spectroscopy Analytical Technology in Food Industries
2022 S. Grassi, E.M. Casiraghi
Agricoltura e territorio
2009 C. Sorlini, G. Sali, S. Bocchi, E. Casiraghi, C. Bulgheroni
Application of FT-NIR and FT-IR spectroscopy to fish fillet authentication
2015 C. Alamprese, E. Casiraghi
Application of FT-NIR spectroscopy to assess the ripening stage of olives
2018 E. Casiraghi, S. Grassi, V. Giovenzana, R. Guidetti, C. Alamprese
Application of IR spectroscopy for the assessment of egg and egg product quality
2013 C. Alamprese, E. Casiraghi, M. Rossi
Application of near (NIR) infrared and mid (MIR) infrared spectroscopy as a rapid tool to classify extra virgin olive oil on the basis of fruity attribute intensity
2010 N. Sinelli, L. Cerretani, V. Di Egidio, A. Bendini, E. Casiraghi
Application of near infrared spectroscopy for monitoring osmo-air dehydration processes of blueberries
2009 N. Sinelli, G. Giovanelli, A. Brambilla, E. Casiraghi
Application of near infrared spectroscopy for monitoring osmo-air dehydration processes of blueberries
2009 N. Sinelli, G. Giovanelli, A. Brambilla, S. Barzaghi, E. Casiraghi
Application of NIR and MIR spectroscopy to assess freshness in sea bream (Sparus auratus) and salmon (Salmo salar) during ice storage
2012 C. Alamprese, N. Sinelli, F. Rauzzino, E. Casiraghi, C. Pompei
Application of NIR and MIR spectroscopy to extra virgin olive oil classification
2013 E. Casiraghi, A. Bendini, C. Alamprese
Application of NIR and MIR spectroscopy to mullet fillet authentication
2013 C. Alamprese, E. Casiraghi
Application of NIR spectroscopy to study egg albumen gelling properties
2014 C. Alamprese, E. Casiraghi, M. Rossi
Applicazione della spettroscopia IR alla classificazione di oli vergini di oliva
2013 E. Casiraghi, C. Alamprese
Applicazione della spettroscopia IR alla discriminazione di filetti di pesce freschi e decongelati
2014 C. Alamprese, E. Casiraghi
Applicazione della spettroscopia nel vicino e medio infrarosso nel controllo della trasformazione malolattica : studi preliminari
2008 V. Di Egidio, N. Sinelli, I. Vigentini, R. Foschino, E. Casiraghi
Applicazione della spettroscopia nel vicino infrarosso per la caratterizzazione di oli vergini di oliva
2008 N. Sinelli, V. Di Egidio, D. Tura, E. Casiraghi
Applicazione della spettroscopia NIR al monitoraggio di processi alimentari
2016 C. Alamprese, S. Grassi, E. Casiraghi