RIVA, MARCO
RIVA, MARCO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI E MICROBIOLOGICHE (attivo dal 01/11/1985 al 27/04/2012)
Suitability of contact angle measurement as an index of overall oil degradation and oil uptake during frying
2009 M. Rossi, C. Alamprese, S.M. Ratti, M. Riva
Influence of an osmotic pre-treatment on structure-property relationships of air-dehydrated tomato slices
2008 P. Pani, A. Avitabile Leva, M. Riva, A. Maestrelli, D. Torreggiani
Use of FT-NIR and FT-IR spectroscopy to monitor the shelf life of minced beef meat
2008 N. Sinelli, S. Limbo, V. Di Egidio, E. Casiraghi, M. Riva
Time-temperature exposure of fresh fish in the commercial chain
2007 M. Riva, N. Sinelli, A. Paris
Applicazione della spettroscopia NIR allo studio on-line della lievitazione di impasti
2007 N. Sinelli, M. Riva, M.A. Pagani
Studio della cottura della pasta mediante protocolli semplificati di Image Analysis
2006 M. Riva, M. Mariotti, R. Saccone
A preliminary study of applying FT-NIR spectroscopy to predict semolina and pasta quality
2006 M.A. Pagani, N. Sinelli, M. Mariotti, M. Riva, M.G. D'Egidio
Contact angle measurement by image analysis to study oil degradation during frying
2006 C. Alamprese, M. Riva, S. Ratti, M. Rossi
Evaluation of the Optimal Cooking Time of Rice by Using FT-NIR Spectroscopy and Electronic Nose
2006 N. Sinelli, S. Benedetti, G. Bottega, M. Riva, S. Buratti
Kinetic approach to aroma and structure changes during strawberry osmodehydration
2005 M. Riva, P. Pani, S. Buratti, F. Gerli, A. Rizzolo, D. Torreggiani
La presenza italiana nella pubblicistica scientifica del settore delle scienze e delle tecnologie alimentari
2005 M. Riva, C. Pompei
Analisi dell'immagine e naso elettronico
2005 M. Riva, S. Mannino, S. Benedetti
Livelli di contaminazione di piombo e cadmio nel latte lombardo
2005 G. Civardi, S. Gobbi, P.M. Toppino, M. Riva, G. Contarini
Cooking kinetics of rice samples as measured by FT-NIR spectroscopy
2005 N. Sinelli, M. Riva, M.A. Pagani, M. Zardi, G. Downey
Application of FT-NIR and FT-IR spectroscopy to study the shelf-life of Crescenza cheese
2005 T.Cattaneo, C. Giardina, N. Sinelli, M. Riva, R. Giangiacomo
Shelf life of Crescenza cheese as measured by electronic nose
2005 S. Benedetti, N. Sinelli, S. Buratti, M. Riva
Structure-property relationships in osmo-air-dehydrated apricot cubes
2005 M. Riva, S. Campolongo, A.A. Leva, A. Maestrelli, D. Torreggiani
Potenzialita’ applicative della spettroscopia NIR nello studio di modelli di coagulazione del latte
2004 N. Sinelli, M. Riva, R. Giangiacomo, T.M.P. Cattaneo
Tecniche combinate NIRS e Naso Elettronico per lo studio della shelf life di prodotti lattiero-caseari
2004 M. Riva, S. Benedetti, N. Sinelli
Spettroscopia FT-NIR nel monitoraggio on-line di prodotti da forno : lievitazione e raffermamento
2004 N. Sinelli, S. De Dionigi, M.A. Pagani, M. Riva, P. Belloni