DI EGIDIO, VALENTINA
DI EGIDIO, VALENTINA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI E MICROBIOLOGICHE (attivo dal 01/11/1985 al 27/04/2012)
Near and Mid Infrared Spectroscopy to detect malolactic biotransformation of Oenococcus oeni in wine-model
2014 I. Vigentini, S. Grassi, N. Sinelli, V. Di Egidio, C. Picozzi, R. Foschino, E. Casiraghi
Monitoring bread staling by NIR hyperspectral imaging
2010 N. Sinelli, C. Esquerre, V. Di Egidio, E. Casiraghi, C.P. O'Donnell
Monitoring of alcoholic fermentation using Mir and Nir spectroscopy
2010 V. Di Egidio, N. Sinelli, G. Giovanelli, A. Moles, E. Casiraghi
Application of near (NIR) infrared and mid (MIR) infrared spectroscopy as a rapid tool to classify extra virgin olive oil on the basis of fruity attribute intensity
2010 N. Sinelli, L. Cerretani, V. Di Egidio, A. Bendini, E. Casiraghi
Chemometric strategies for feature selection and data compression applied to NIR and MIR spectra of extra virgin olive oils for cultivar identification
2010 M. Casale, N. Sinelli, P. Oliveri, V. Di Egidio, S. Lanteri.
Evaluation of freshness decay of minced beef stored in high-oxygen modified atmosphere packaging at different temperatures using NIR and MIR Spectroscopy
2010 N. Sinelli, S. Limbo, L. Torri, V. Di Egidio, E. Casiraghi
NIR and MIR Spectroscopy as rapid method to monitor red wine fermentation
2010 V. Di Egidio, N. Sinelli, G. Giovanelli, A. Moles, E. Casiraghi
Selection of extra virgin olive oils for an international award : sensory analysis and spectroscopic control
2009 N. Sinelli, L. Cerretani, E. Casiraghi, V. Di Egidio, A. Bendini
Evaluation of shelf life of minimally processed pineapple by using conventional and alternative methods
2009 V. Di Egidio, N. Sinelli, S. Limbo, M. Riva, E. Casiraghi
Monitoring bread staling by NIR hyperspectral imaging
2009 N. Sinelli, C. Esquerre, V. Di Egidio, E. Casiraghi, C.P. O’Donnell
Evaluation of shelf life of fresh-cut pineapple by using FT-NIR and FT-IR
2009 V. Di Egidio, N. Sinelli, S. Limbo, L. Torri, L. Franzetti, E. Casiraghi
Evaluation of Quality and Nutraceutical Content in Blueberries (Vaccinium corymbosum) by Near and Mid Infrared Spectroscopy
2009 N. Sinelli, A. Spinardi, V. Di Egidio, I. Mignani, E. Casiraghi
Applicazione della spettroscopia nel vicino infrarosso per la caratterizzazione di oli vergini di oliva
2008 N. Sinelli, V. Di Egidio, D. Tura, E. Casiraghi
Application of near and mid infrared spectroscopy to food quality and process kinetics monitoring
2008 V. Di Egidio
Studio della shelf life di ananas di IV gamma mediante spettroscopia FT-NIR e FT-IR
2008 V. Di Egidio, N. Sinelli, E. Casiraghi
Evaluation of quality and nutraceutical content in blueberries (Vaccinium corymbosum L.) by near and mid-infrared spectroscopy
2008 N. Sinelli, A. Spinardi, V. DI EGIDIO, I. Mignani, E. Casiraghi
Applicazione della spettroscopia nel vicino e medio infrarosso nel controllo della trasformazione malolattica : studi preliminari
2008 V. Di Egidio, N. Sinelli, I. Vigentini, R. Foschino, E. Casiraghi
Use of FT-NIR and FT-IR spectroscopy to monitor the shelf life of minced beef meat
2008 N. Sinelli, S. Limbo, V. Di Egidio, E. Casiraghi, M. Riva
Valorizzazione delle produzioni vitifrutticole valtellinesi mediante metodi innovativi
2007 L. Bodria, R. Guidetti, R. Beghi, I. Mignani, A. Spinardi, L. Folini, E. Casiraghi, V. Di Egidio