BANI, CORINNE
BANI, CORINNE
Dipartimento di Scienze Farmacologiche e Biomolecolari
Ancient and Modern Cereals as Ingredients of the Gluten-Free Diet: Are They Safe Enough for Celiac Consumers?
2021 F. Colombo, C.M. Di Lorenzo, S. Biella, C. Bani, P.A. Restani
Biodisponibilità ed effetti salutistici dei polifenoli: una revisione critica della letteratura
2021 C. Di Lorenzo, F. Colombo, C. Bani, S. Biella, P. Restani
Botanical extracts as new food additives: are they really new?
2022 P.A. Restani, C.M. DI LORENZO, C. Bani, F. Colombo
Cereali pigmentati e loro possibile ruolo funzionale nella dieta dei soggetti celiaci: dati preliminari di un progetto finanziato da fondazione Celiachia
2021 F. Colombo, C. Di Lorenzo, K. Petroni, M. Silano, C. Bani, R. Pilu, E. Falletta, S. Biella, P. Restani
Characterization of color, phenolic profile, and antioxidant activity of Italian pigmented rice varieties after different technological treatments
2023 C. Bani, F. Colombo, C. Cappa, F. Mercogliano, P.A. Restani, C.M. DI LORENZO
Characterization of color, phenolic profile, and antioxidant activity of Italian pigmented rice varieties after different technological treatments
2023 F. Colombo, C. Cappa, C. Bani, M. Magni, S. Biella, P.A. Restani, C.M. DI LORENZO
Characterization of the phenolic profile of cocoa (Theobroma cacao L.) processing by-products for their possible use in animal feed
2023 F. Mercogliano, C. Bani, M. Tretola, L. Pinotti, P.A. Restani, C.M. DI LORENZO
Diet, Polyphenols, and Human Evolution
2022 P.A. Restani, F. Colombo, S. Biella, C. Bani, F. Mercogliano, C.M. DI LORENZO
Evaluation of the Potential Anti-Inflammatory Activity of Black Rice in the Framework of Celiac Disease
2022 S. Piazza, F. Colombo, C. Bani, M. Fumagalli, O. Vincentini, E. Sangiovanni, G. Martinelli, S. Biella, M. Silano, P.A. Restani, M. Dell'Agli, C.M. DI LORENZO
Food allergy: An open challenge in food safety
2023 P. Restani, C. Bani, F. Mercogliano, C.M. DI LORENZO
Grani antichi e moderni : sono sicuri per il soggetto celiaco?
2021 F. Colombo, C. Di Lorenzo, S. Biella, C. Bani, P. Restani
Grape products and by-products: comparative analysis of phenolic profile and in vitro biological activities
2023 C.M. DI LORENZO, C. Bani, E. Sangiovanni, F. Mercogliano, M. Dell'Agli, P.A. Restani
Il mais pigmentato quale potenziale approccio nella modulazione della sintomatologia associata alla sclerosi multipla : caratterizzazione e dati preliminari in vivo
2022 C. Di Lorenzo, G. Magni, B. Riboldi, S. Biella, F. Colombo, C. Bani, K. Petroni, S. Ceruti
In vitro methods to evaluate the potential health-promoting effects of winemaking by-products
2023 C. Bani, P.A. Restani, F. Mercogliano, C.M. DI LORENZO
INFLUENCE OF DIFFERENT TECHNOLOGICAL TREATMENTS ON PHENOLIC PROFILE AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF PIGMENTED RICE (ORYZA SATIVA L.)
2022 C. Bani, C.M. DI LORENZO, S. Biella, M. Magni, F. Mercogliano, P.A. Restani, F. Colombo
Ketogenic diet as a therapeutic tool
2023 P. Restani, C. Bani, F. Mercogliano, C.M. DI LORENZO
Mais e riso pigmentato, un’interessante fonte di composti fenolici: caratteristiche nutrizionali e potenziali attività benefiche
2022 C. Bani, F. Colombo, C.M. DI LORENZO, F. Mercogliano, P.A. Restani
Phenolic profile and antioxidant activity of different corn and rice varieties
2022 C. Bani, C.M. DI LORENZO, P.A. Restani, F. Mercogliano, F. Colombo
Phenolic Profile and In Vitro Antioxidant Activity of Different Corn and Rice Varieties
2023 C. Bani, C.M. DI LORENZO, P.A. Restani, F. Mercogliano, F. Colombo
Pigmented cereals and gluten related diseases
2022 F. Colombo, S. Piazza, C. Bani, G. Martinelli, E. Sangiovanni, P.A. Restani, M. Dell'Agli, C.M. DI LORENZO