FOSCHINO, ROBERTO CARMINE

FOSCHINO, ROBERTO CARMINE  

Dipartimento di Scienze per gli Alimenti, la Nutrizione e l'Ambiente  

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Titolo Data di pubblicazione Autori Tipo File Abstract
Alla scoperta del mondo del vino: per un consumo consapevole 1-gen-2009 O. FaillaG. FolcoR. FoschinoM. RossoniA. ScienzaA. TirelliA. Zorloni + Book (author) -
Analysis of the fungal population of Cabernet Sauvignon in wine-growing regions of different countries compared to the local cultivar yeast population by NGS 4-dic-2017 VALDETARA FedericaFRACASSETTI DanielaFOSCHINO RobertoVIGENTINI Ileana + Conference Object -
The ancestral grapevine Vitis Vinifera ssp. sylvestris of the mediterranean basin as A source of wine yeasts 1-ott-2018 Foschino R.Vigentini I. + Conference Object -
Application of bacteriophages on Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) biofilm 20-nov-2021 Nicola MangieriRoberto FoschinoClaudia Picozzi Article (author) -
Applicazione della spettroscopia nel vicino e medio infrarosso nel controllo della trasformazione malolattica : studi preliminari 1-mag-2008 V. Di EgidioN. SinelliI. VigentiniR. FoschinoE. Casiraghi Conference Object -
Applicazione di tecniche PCR per l’identificazione della microflora tipica nella produzione di Panettone 1-gen-2005 R. FoschinoC. Picozzi Book Part (author) -
Aspetti igienici e microbiologici nella produzione del pane e di altri lievitati 1-gen-2003 R. Foschino Article (author) -
Assessment of Microbial Populations in the Manufacture of Vacuum-Packaged Ready-to-Eat Roast Beef and in a Related Production Plant 1-gen-2019 C. PicozziN. MangieriI. VigentiniR. Foschino + Article (author) -
Assessment of the Brettanomyces bruxellensis metabolome during sulphur dioxide exposure 1-nov-2013 I. VigentiniC. PicozziR. Foschino + Article (author) -
Assessment of the sugars and ethanol development in beer fermentation with FT-IR and multivariate curve resolution models 1-gen-2014 S. Grassi S.R. FoschinoE. Casiraghi + Article (author) -
Assessment of transduction of Escherichia coli Stx2-encoding phage in dairy process conditions 15-feb-2012 C. PicozziG. VolponiI. VigentiniS. GrassiR. Foschino Article (author) -
Assessment of tryptophan, tryptophan ethylester, and melatonin derivatives in red wine by SPE-HPLC-FL and SPE-HPLC-MS methods 14-mar-2019 Fracassetti D.Vigentini I.Lo Faro A. F. F.De Nisi P.Foschino R.Tirelli A.Orioli M.Iriti M. Article (author) -
Bactericidal activity of chlorine dioxide against Escherichia coli in water and on hard surfaces 1-gen-1998 R. Foschino + Article (author) -
Bacteriological contamination of active coal columns used in food industry for removing water chemical pollutants 1-gen-1992 R.Foschino + Article (author) -
Bacteriophages of sourdough lactobacilli: isolation, characterisation and lysogeny. 8-ott-2003 R. Foschino R.C. Picozzi + Conference Object -
Bacteriophages of sourdough lactobacilli: isolation, characterisation and lysogeny. 1-gen-2003 R. Foschino R.C. Picozzi + Conference Object -
Beer fermentation : monitoring of process parameters by FT-NIR and multivariate data analysis 1-lug-2014 S. GrassiR. FoschinoE. Casiraghi + Article (author) -
Behaviour of cultures of Bifidobacterium spp. in different conditions of freezing 1-gen-1995 R. Foschino + Article (author) -
Brettanomyces 1-gen-2020 Alessandra Di CanitoIleana VigentiniRoberto Foschino Dataset -
Brettanomyces, un’analisi delle più opportune strategie di prevenzione, di monitoraggio e di lotta lungo il processo produttivo 1-gen-2013 R. Foschino Article (author) -