FOSCHINO, ROBERTO CARMINE
FOSCHINO, ROBERTO CARMINE
Dipartimento di Scienze Biomediche, Chirurgiche ed Odontoiatriche
). Italian style of life: pane, amore e ...lievito naturale!.
1997 R. Foschino, A. Galli
A phenomenological model to infer the microbial growth: a case study for psychrotrophic pathogenic bacteria
2021 A. Schiraldi, R.C. Foschino
A response surface methodology approach to investigate the effect of sulfur dioxide, pH, and ethanol on DbCD and DbVPR gene expression and on the volatile phenol production in Dekkera/Brettanomyces bruxellensis CBS2499
2017 F. Valdetara, D. Fracassetti, A. Campanello, C. Costa, R. Foschino, C. Compagno, I. Vigentini
A volatilomic approach to test the technological characteristics of Zymomonas mobilis in baker’s yeast-free leavened dough
2019 L. Nissen, A. Musatti, C. Picozzi, M. Rollini, R. Foschino, A. Gianotti
Alla scoperta del mondo del vino: per un consumo consapevole
2009 O. Failla, G. Folco, R. Foschino, G. Mela, R. Miravalle, L. Monterisi, R. Pastore, A. Rossi, M. Rossoni, A. Scienza, M. Sorbini, A. Tirelli, A. Zappata, A. Zorloni
Analysis of the fungal population of Cabernet Sauvignon in wine-growing regions of different countries compared to the local cultivar yeast population by NGS
2017 J. Tronchoni, E. SETATI M., F. Valdetara, D. Fracassetti, D. Maghradze, R. Foschino, P. Morales, R. Gonzalez, I. Vigentini, F. BAUER Florian
Application of bacteriophages on Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) biofilm
2021 N. Mangieri, R.C. Foschino, C. Picozzi
Applicazione della spettroscopia nel vicino e medio infrarosso nel controllo della trasformazione malolattica : studi preliminari
2008 V. Di Egidio, N. Sinelli, I. Vigentini, R. Foschino, E. Casiraghi
Applicazione di tecniche PCR per l’identificazione della microflora tipica nella produzione di Panettone
2005 R. Foschino, C. Picozzi
Approcci innovativi e sostenibili per la prevenzione dei difetti fotoindotti nei vini bianchi e spumanti
2023 D. Fracassetti, I. Vigentini, A. Di Canito, A. Altomare, R. Foschino, A. Tirelli
Aspetti igienici e microbiologici nella produzione del pane e di altri lievitati
2003 R. Foschino
Assessment of Microbial Populations in the Manufacture of Vacuum-Packaged Ready-to-Eat Roast Beef and in a Related Production Plant
2019 M.P. Beccalli, C. Picozzi, N. Mangieri, I. Vigentini, R. Foschino
Assessment of the Brettanomyces bruxellensis metabolome during sulphur dioxide exposure
2013 I. Vigentini, L.C.M. Joseph, C. Picozzi, R. Foschino, L.F. Bisson
Assessment of the sugars and ethanol development in beer fermentation with FT-IR and multivariate curve resolution models
2014 S. Grassi, J.M. Amigo, C.B. Lyndgaard, R. Foschino, E. Casiraghi
Assessment of transduction of Escherichia coli Stx2-encoding phage in dairy process conditions
2012 C. Picozzi, G. Volponi, I. Vigentini, S. Grassi, R. Foschino
Assessment of tryptophan, tryptophan ethylester, and melatonin derivatives in red wine by SPE-HPLC-FL and SPE-HPLC-MS methods
2019 D. Fracassetti, I. Vigentini, A.F.F. Lo Faro, P. De Nisi, R. Foschino, A. Tirelli, M. Orioli, M. Iriti
Bactericidal activity of chlorine dioxide against Escherichia coli in water and on hard surfaces
1998 R. Foschino, I. Nervegna, A. Motta, A. Galli
Bacteriological contamination of active coal columns used in food industry for removing water chemical pollutants
1992 R. Foschino, G. Ottogalli
Bacteriophages of sourdough lactobacilli: isolation, characterisation and lysogeny.
2003 R.C. Foschino, C. Picozzi, S. Gallina, M. Scarpellini, E. Venturelli, A. Galli
Bacteriophages of sourdough lactobacilli: isolation, characterisation and lysogeny.
2003 R.C. Foschino, C. Picozzi, S. Gallina, M. Scarpellini, E. Venturelli, A. Galli