RIPAMONTI, BARBARA
RIPAMONTI, BARBARA
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE VETERINARIE PER LA SICUREZZA ALIMENTARE (attivo dal 01/01/2001 al 27/04/2012)
Effects of species-specific probiotic addition to milk replacer on calf health and performance during the first month of life
2014 A. Agazzi, E. Tirloni, S. Stella, S. Maroccolo, B. Ripamonti, C. Bersani, J.M. Caputo, V. Dell'Orto, N. Rota, G. Savoini
Quality and hygiene of beef burgers in relation to the addition of sodium ascorbate, sodium citrate and sodium acetate
2014 S. Stella, E. Tirloni, B. Ripamonti, F. Lamanuzzi, P. Cattaneo
In vitro evaluation of Lactobacillus animalis SB310, Lactobacillus paracasei subsp. paracasei SB137 and their mixtures as potential bioprotective agents for raw meat
2014 E. Tirloni, P. Cattaneo, B. Ripamonti, A. Agazzi, C. Bersani, S. Stella
Effetti dell’aggiunta di una miscela di L. animalis e L. paracasei sulla shelf-life di carni bovine sottovuoto
2014 E. Tirloni, P. De Dea, P. Cattaneo, G. Savoini, B. Ripamonti, A. Agazzi, C. Bersani, S. Stella
Studio microbiologico del ghiaccio del banco pescheria
2013 E. Tirloni, B. Ripamonti, C. Bersani, P. Cattaneo
Effects of a species-specific probiotic formulation on multiresistant Escherichia coli isolates from the gut of veal calves
2013 B. Ripamonti, E. Tirloni, S. Stella, C. Bersani, A. Agazzi, S. Maroccolo, G. Savoini
Microbiological and physicochemical quality evaluation of vacuum-packed Argentine beef imported into Italy
2013 S. Stella, B. Ripamonti, S. Vandoni, C. Bernardi, C. Sgoifo Rossi
Dietary species-specific probiotic can contrast multiresistant E. coli isolates in the gut of veal calves
2012 A. Agazzi, S. Stella, E. Tirloni, S. Maroccolo, B. Ripamonti, C. Bersani, G. Savoini
Newborn calf fed species-specific probiotic : effects on growth performance, health status, microbiological and hematological parameters and cell mediate immune response
2012 A. Agazzi, S. Maroccolo, E. Tirloni, S. Stella, B. Ripamonti, C. Bersani, V. Dell'Orto, G. Savoini
Valutazione dell'attività di additivi alimentari sulla shelf life di preparazioni di carne macinata
2011 S. Stella, B. Ripamonti, F. Lamanuzzi, P. Cattaneo
Stato microbiologico del ghiaccio del banco pescheria
2011 E. Tirloni, B. Ripamonti, P. Cattaneo
Specie-specific probiotic supplement in veal calves diet : effects on zootechnical and microbial parameters in standard rearing conditions
2011 A. Agazzi, B. Ripamonti, S. Stella, S. Maroccolo, A. Fanelli, G. Invernizzi, E. Tirloni, G. Savoini
Effect of the lactic acid bacteria on the control of listerial activity and shelf life of smoked salmon scraps
2011 C. Bernardi, B. Ripamonti, S. Stella, E. Tirloni, C. Bersani, P. Cattaneo
Monitoring the bacteriological quality of Italian bottled spring water from dispensers
2011 M.A. Marzano, B. Ripamonti, C.M. Balzaretti
Identificazione di lattobacilli autoctoni e studio preliminare della loro attività anti-Listeria in ritagli di salmone affumicato
2011 B. Ripamonti, S. Stella, C.E.M. Bernardi, E. Tirloni, C. Bersani, P. Cattaneo
Screening of species-specific lactic acid bacteria for veal calves multi-strain probiotic adjuncts
2011 B. Ripamonti, A. Agazzi, C. Bersani, P. De Dea, C. Pecorini, S. Pirani, R. Rebucci, G. Savoini, S. Stella, A. Stenico, E. Tirloni, C. Domeneghini
Aspetti critici nella produzione di ritagli di salmone affumicato
2010 C.E.M. Bernardi, B. Ripamonti, M.A. Marzano, P. Cattaneo
Studio del bombaggio di carni bovine refrigerate sottovuoto
2010 S. Stella, B. Ripamonti, S. Milesi, F. Garrone, L.M. Chiesa
Influenza della Sindrome Respiratoria Bovina sulla performance di vitelli a carne bianca
2009 S. Stella, B. Ripamonti, S. De Andreis, E. Radaelli, S. Vandoni, C.A. Sgoifo Rossi
Valutazione della conservabilità di polpo (Octopus vulgaris) decongelato mediante analisi sensoriali e batteriologiche
2009 C. Bernardi, R. Malandra, B. Ripamonti, F. Colombo, M. Grazioli, F. Mosca, P. Cattaneo