FERRANTE, ANTONIO
FERRANTE, ANTONIO
Dipartimento di Scienze Agrarie e Ambientali - Produzione, Territorio, Agroenergia
Integrated Nutrient Management of Fruits, Vegetables, and Crops through the Use of Biostimulants, Soilless Cultivation, and Traditional and Modern Approaches—A Mini Review
2024 A. Ali, G. Niu, J. Masabni, A. Ferrante, G. Cocetta
Quality and physiological evaluation of tomato subjected to different supplemental lighting systems
2024 A. Ali, V. Cavallaro, P. Santoro, J. Mori, A. Ferrante, G. Cocetta
Borage leaf extract improves the vase life of cut gladiolus flowers by delaying the senescence process and reducing water stress
2024 F. Zulfiqar, A. Moosa, A. Ferrante, A. Darras, M.S. Sheteiwy, B. Ali, M.A. Altaf, W. Soufan, A. El Sabagh
UV-B irradiation for modulating the quality parameters during postharvest in green basil (Ocimum basilicum L.)
2024 A. Ali, P. Santoro, J. Mori, A. Ferrante, G. Cocetta
Melatonin seed priming improves growth and physio-biochemical aspects of Zinnia elegans under salt stress
2024 F. Zulfiqar, A. Moosa, A. Ferrante, A. Darras, T. Ahmed, S. Jalil, I. Al-Ashkar, A.E. Sabagh
Insegnare a progettare città resilienti e green: il Laboratorio interdisciplinare di Progettazione Ambientale Urbana
2024 P. Burlando, A. Ferrante, I. Vagge
Packaging materials and their effect on ruscus quality changes during storage and vase life
2024 G. Franzoni, C. Rovera, S. Farris, A. Ferrante
Qualitative responses of rocket cultivars to biostimulants application
2023 G. Franzoni, S. Vignati, D. Guffanti, F.E. Florio, M. Gibin, A. Petrini, C. Colombani, G. Cocetta, A. Ferrante
LED Lighting to Produce High-Quality Ornamental Plants
2023 A. Trivellini, S. Toscano, D. Romano, A. Ferrante
Biochemical and molecular changes in peach fruit exposed to cold stress conditions
2023 G. Franzoni, N.D. Spadafora, T.M. Sirangelo, A. Ferrante, H.J. Rogers
Evaluating spearmint’s morphological and physiological responses under different artificial lighting systems
2023 A. Ali, V. Cavallaro, P. Santoro, J. Mori, A. Ferrante, G. Cocetta
Molecular Responses of Vegetable, Ornamental Crops, and Model Plants to Salinity Stress
2023 S. Toscano, D. Romano, A. Ferrante
Biofortification of baby leafy vegetables using nutrient solution containing selenium
2023 A. Francini, E. Quattrini, F. Giuffrida, A. Ferrante
SILKROP: a research project to develop a new biostimulant from silk processing wastewater
2023 B. Prinsi, M. Sorlini, C. Muratore, T. Petrov, F. Araniti, V. Cavallaro, G. Cocetta, L. Brancadoro, S. Corsi, A. Ferrante, C. Magni, A. Scarafoni, L. Espen
Valorizzare gli scarti della quarta gamma per l'ortoflorovivaismo
2023 G. Franzoni, A. Ferrante, S. Farris, F. Mapelli, S. Borin
Caratterizzazione di piante di pomodoro esposte a differenti tipi di illuminazione e a radiazione infrarossa in ambiente protetto
2023 V. Cavallaro, A. Ali, P. Santoro, J. Mori, A. Ferrante, G. Cocetta
Ottimizzazione della conservazione post-raccolta di fiori recisi di peonia
2023 V. Cavallaro, D. Guffanti, G. Franzoni, C.A. Colombani, A. Ferrante
Postharvest strategies for preventing flower wilting and leaf yellowing in cut Ranunculus flowers
2023 V. Cavallaro, R. Bulgari, F.E. Florio, P. Restuccia, G. Vinci, D. Guffanti, S. Vignati, A. Ferrante
Coltivazione in floating system di Lactuca sativa L. (var. Salanova) con soluzione nutritiva a due concentrazioni
2023 D. Guffanti, G. Cocetta, A. Ferrante
Valorizzazione della filiera della canapa in ambiente protetto attraverso l’impiego di sistemi di illuminazione HID e LED
2023 D. Guffanti, G. Cola, C.A. Colombani, G. Cocetta, A. Ferrante