CASSON, ANDREA
CASSON, ANDREA
Application of a Cost-Effective Visible/Near Infrared Optical Prototype for the Measurement of Qualitative Parameters of Chardonnay Grapes
2022-05-01 A. Pampuri, A. Tugnolo, V. Giovenzana, A. Casson, C. Pozzoli, L. Brancadoro, R. Guidetti, R. Beghi
Atti del Pastaria Festival 2019. Life cycle assessment di un format street food sostenibile : dalla progettazione alla fornitura del servizio
2020-05-01 I. Fiorindo, A. Casson, V. Giovenzana, R. Beghi
Design of cost-effective LED based prototypes for the evaluation of grape (Vitis vinifera L.) ripeness
2021-10-01 A. Pampuri, A. Tugnolo, V. Giovenzana, A. Casson, R. Guidetti, R. Beghi
Design of prototypes of LED based devices for the evaluation of grape (Vitis Vinifera L.) ripeness
2019-06-01 R. Beghi, V. Giovenzana, A. Tugnolo, A. Casson, R. Guidetti
Environmental benefits: Traditional vs innovative packaging for olive oil
2019-01-01 V. Giovenzana, A. Casson, R. Beghi, A. Tugnolo, S. Grassi, C. Alamprese, E. Casiraghi, S. Farris, I. Fiorindo, R. Guidetti
Environmental impact evaluation of legume-based burger and meat burger
2019-06-01 A. Casson, V. Giovenzana, R. Beghi, A. Tugnolo, R. Guidetti
Environmental impact of a new concept of food service: A case study for the re-use of naval shipping containers
2020-11-20 A. Casson, V. Giovenzana, A. Tugnolo, I. Fiorindo, R. Beghi, R. Guidetti
Experimentation of an optical prototype for monitoring the ripening of table tomatoes (Solanum lycopersicum L., Marinda F1) and oil olives (Olea europaea L.)
2021-01-01 A. Tugnolo, V. Giovenzana, A. Casson, R. Guidetti, R. Beghi
Il LIFE CYCLE assessment come strumento per l’analisi della sostenibilità delle filiere agroalimentari: l’esperienza DISAA-UNIMI
2019-04-01 A. Casson, R. Beghi, V. Giovenzana, A. Tugnolo, I. Fiorindo, R. Guidetti
Ingegnerizzazione e sperimentazione di un prototipo ottico per l’analisi della maturazione del pomodoro da mensa (Solanum lycopersicum L., Marinda F1)
2019-10-01 A. Tugnolo, V. Giovenzana, A. Casson, I. Fiorindo, R. Guidetti, R. Beghi
Latte, un’app controllerà il suo impatto ambientale
2019-10-01 J. Bacenetti, A. Casson, I. Fiorindo, C. Conti, V. Giovenzana, R. Beghi, R. Guidetti
LED per l’analisi in campo della maturazione degli acini
2019-06-01 R. Beghi, V. Giovenzana, A. Tugnolo, A. Casson, R. Guidetti
Near-infrared spectroscopy as a green technology for more sustainable analyses on intact olive and olive oil
2021-02-01 A. Casson, R. Beghi, V. Giovenzana, A. Tugnolo, I. Fiorindo, R. Guidetti
Optimization of the Olive Production Chain through Optical Techniques and Development of New Cost-Effective Optical Systems Inspired by Agriculture 4.0
2022-03-01 V. Giovenzana, A. Pampuri, A. Tugnolo, A. Casson, R. Guidetti, R. Beghi
Packaging influence in optical analysis of minimally processed and ready to eat Valerianella locusta L. by visible/near-infrared (vis/NIR) spectroscopy to monitor shelf life
2021-01-01 V. Giovenzana, A. Tugnolo, R. Beghi, I. Fiorindo, A. Casson, R. Guidetti
A reliable tool based on near-infrared spectroscopy for the monitoring of moisture content in roasted and ground coffee : A comparative study with thermogravimetric analysis
2021-12-01 A. Tugnolo, V. Giovenzana, C. Malegori, P. Oliveri, A. Casson, M. Curatitoli, R. Guidetti, R. Beghi
SENSORISTICA INNOVATIVA: il progetto internazionale i-GRAPE
2020-08-01 A. Tugnolo, R. Beghi, V. Giovenzana, A. Pampuri, A. Casson, R. Guidetti
Sistemi innovativi per la misura dello stato idrico della vite
2020-07-20 A. Pampuri, A. Tugnolo, V. Giovenzana, A. Casson, R. Guidetti, R. Beghi
Stand-alone LED sensors for future field monitoring of grape (Vitis vinifera L.) ripeness
2021-01-01 A. Tugnolo, V. Giovenzana, R. Beghi, A. Casson, A. Pampuri, R. Guidetti
Stima della qualità di funghi Agaricus bisporus mediante spettroscopia nel visibile e vicino infrarosso
2019-10-01 V. Giovenzana, A. Tugnolo, R. Beghi, A. Casson, R. Guidetti