BALDI, GIANLUCA
BALDI, GIANLUCA
Dipartimento di Scienze Veterinarie per la Salute, la Produzione Animale e la Sicurezza Alimentare (attivo dal 27/04/2012 al 01/01/2022)
Effect of a blend of essential oils, bioflavonoids and tannins on production performance, health, immune functionality, and antioxidant status in fattening beef cattle
2023 C.A. Sgoifo Rossi, S. Grossi, R. Compiani, G. Baldi
Effect of diet supplementation with a pool of enzymes and beta-glucans deriving from bacterial and fungal fermentations on digestive efficiency, production performance and health status in fattening beef cattle
2022 C.A. Sgoifo Rossi, S. Grossi, R. Compiani, G. Baldi
Effects of a supplemental calcareous marine algae bolus on blood calcium concentration in dairy heifers
2022 A. Boccardo, R. Compiani, G. Baldi, D. Pravettoni, S. Grossi, G. Sala, S. Taylor, E. Neville, C.A. Sgoifo Rossi
Effects of different mineral supplementation programs on beef cattle serum Se, Zn, Cu, Mn concentration, health, growth performance and meat quality
2020 C.A. SGOIFO ROSSI, S. Grossi, R. Compiani, G. Baldi, M. Agovino, L. Rossi
Effect of the administration of different levels of solid feed on production performance, welfare, health status and antibiotic use in veal calves for white meat production
2020 S. Grossi, G. Borgo, R. Compiani, G. Baldi, L. Rossi, L. Bertocchi, C.A. SGOIFO ROSSI
Replacing sodium bicarbonate with half amount of calcareous marine algae in the diet of beef cattle
2019 C.A. Sgoifo Rossi, R. Compiani, G. Baldi, S.J. Taylor, F. Righi, M. Simoni, A. Quarantelli
Organic selenium supplementation improves growth parameters, immune and antioxidant status of newly received beef cattle
2017 C. Sgoifo Rossi, R. Compiani, G. Baldi, M. Muraro, J. Marden, R. Rossi, G. Pastorelli, C. Corino, V. Dell'Orto
Mycotoxins in silage: checkpoints for effective management and control
2015 V. Dell'Orto, G. Baldi, F. Cheli
NUTRITION AND MANAGEMENT STRATEGIES TO IMPROVE HEALTH AND MEAT QUALITY OF INTENSIVELY REARED RUMINANTS
2015 G. Baldi
Effect of different selenium source during finishing phase on beef quality
2015 C.A. Sgoifo Rossi, R. Compiani, G. Baldi, C.E.M. Bernardi, M. Muraro, J.P. Marden, V. Dell’Orto
Imaging of Intact Ovine m. semimembranosus by Confocal Raman Microscopy
2015 S. Fowler, B. Wood, M. Ottoboni, G. Baldi, P. Wynn, R. van de Ven, D. Hopkins
Valutazione dell’efficacia della gamitromicina e della somministrazione orale dell’associazione ossitetraciclina e sulfadiazina/trimetoprim nella gestione della patologia respiratoria del vitello a carne bianca
2015 R. Compiani, C. Rosignoli, A. Casartelli, G. Potenza, G. Baldi, C.A. Sgoifo Rossi
Effect of ageing time in vacuum package on veal longissimus dorsi and biceps femoris physical and sensory traits
2015 G. Baldi, S. Ratti, C.E.M. Bernardi, V. Dell'Orto, C. Corino, R. Compiani, C.A. Sgoifo Rossi
Tenerezza : aspetti biochimici, pratici e focus sulla carne di vitello
2015 G. Baldi, F. Abeni, S. Ratti, R. Compiani, G. Borgo, C.E.M. Bernardi, C.A. SGOIFO ROSSI
Dealing with lameness in italian beef cattle rearing
2014 R. Compiani, C..A. Sgoifo Rossi, G. Baldi, A. Desrochers
Valutazione dell'efficacia della gamitromicina e della sua associazione con ketoprofene nel controllo della malattia respiratoria nella rimonta del bovino da latte
2014 R. Compiani, G. Tolasi, A. Ruggeri, G. Bettoni, C. Ferrari, M. Baiguera, S. Salvetti, G. Baldi, G. Potenza, C.A. Sgoifo Rossi
Individuazione e valutazione dei fattori di rischio per la BRD nel bovino da carne da ristallo
2013 C.A. Sgoifo Rossi, R. Compiani, G. Baldi, M. Bonfanti
Linea vacca vitello la gestione migliora le performance
2013 C.A. Sgoifo Rossi, M. Blonda, M. Biancardi, M. Vandone, G. Baldi, R. Compiani
Ristalli italiani di qualità, allora convengono davvero
2013 C.A. Sgoifo Rossi, M. Biancardi, M. Vandone, M. Selva, G. Baldi, R. Compiani
Urea niente paura con questo alimento
2013 C. Sgoifo Rossi, G. Baldi, R. Compiani