RESMINI, PIERPAOLO
RESMINI, PIERPAOLO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI E MICROBIOLOGICHE (attivo dal 01/11/1985 al 27/04/2012)
Grated Grana Padano cheese : new hints on how to control quality and recognize imitations
2008 S. Cattaneo, J.A.L.A. Hogenboom, F. Masotti, V. Rosi, L.M. Pellegrino, P. Resmini
HPLC of proteose peptones for evaluating ageing of packaged pasteurized milk
2007 I. De Noni, L. Pellegrino, S. Cattaneo, P. Resmini
LIBRO BIANCO SUL LATTE E I PRODOTTI LATTIERO CASEARI
2006 F. Sangiorgi, F. Aureli, C. Boniglia, L.M. Pellegrino, C.V. Agostoni, I. DE NONI, P. Resmini, A. Zecconi, M. Capelletti, G. Catillo
Valutazione della fosfatasi alcalina nel formaggio Grana Padano grattugiato
2006 S. Cattaneo, L. Pellegrino, P. Resmini
Indici descrittori del trattamento termico del latte alimentare
2006 I. DE NONI, L. Pellegrino, P. Resmini
Identification of rennet-whey solids in “traditional butter” by means of HPLC/ESI-MS of non-glycosylated caseinomacropeptide A
2005 I. De Noni, P. Resmini
Determinazione della lisinoalanina mediante HPLC e rilevamento fluorimetrico
2005 L.M. Pellegrino, P. Resmini, S. Cattaneo
ISO International Standard 18329:2004 - Milk and milk products - Determination of furosine content - Ion-pair reverse-phase high-performance liquid chromatography method
2004 P. Resmini
Valutazione del Grana Padano grattugiato attraverso determinazione per elettroforesi capillare di frazioni caseiniche e di loro peptidi di degradazione
2003 L. Pellegrino, A. Tirelli, I. De Noni, P. Resmini
Furosine and other heat treatment indicators for detecting fraud in milk and milk products
2003 P. RESMINI, L. PELLEGRINO, S. CATTANEO
Occurrence of glucosyl-beta-pyranone and other AGEs from 1-deoxyosone pathway in cereal based foods
2002 L. Pellegrino, P. Resmini, I. De Noni, S. Cattaneo
Riconoscimento di crema e di latte magro trattati termicamente in condizioni diverse e rimiscelati
2002 S. Cattaneo, L. Pellegrino, P. Resmini
Heat-induced aggregation and covalent linkages in beta-casein model systems
1999 L. Pellegrino, M.A.J.S. van Boekel, H. Gruppen, P. Resmini, M.A. Pagani
Chimica e tecnologia dello yogurt
1999 I. De Noni, P. Resmini, A. Tirelli
Lysinoalanine, a molecular marker for characterising natural Mozzarella cheese
1997 P. Resmini, L. Pellegrino, I. DeNoni
Bioactive peptides in milk products
1997 A. TIRELLI, I. De Noni, P. Resmini
Il latte e i prodotti derivati
1997 I. De Noni, P. Resmini, A. Tirelli
Effects of heat load gradient occurring in moulding on characterization and ripening of Grana Padano
1997 L. Pellegrino, G. Battelli, P. Resmini, P. Ferranti, F. Barone, F. Addeo
About presence of free phosphoserine in ripened cheese and in enzymatic hydrolysate of casein
1997 I. De Noni, L. Pellegrino, P. Resmini, P. Ferranti
Phosphopeptides from Grana Padano cheese: nature, origin and changes during ripening
1997 P. Ferranti, F. Barone, L. Chianese, F. Addeo, A. Scaloni, L. Pellegrino, P. Resmini