PAGANI, MARIA AMBROGINA
PAGANI, MARIA AMBROGINA
Dipartimento di Scienze per gli Alimenti, la Nutrizione e l'Ambiente
High-amylose and Tongil type Korean rice varieties: physical properties, cooking behaviour and starch digestibility
2022 A. Bresciani, V.A.R. Vaglia, F. Saitta, D. Fessas, M.C. Casiraghi, D. Erba, M.A. Pagani, J. Yoon Lee, J. Won Kang, J. Ko4, S. Bocchi, J. Hyeon Cho, A. Marti
Pasta-Making Process: A Narrative Review on the Relation between Process Variables and Pasta Quality
2022 A. Bresciani, M.A. Pagani, A. Marti
Stato dell’arte sulla valutazione delle proprietà reologiche della semola di frumento duro
2022 C. Cecchini, A. Bresciani, P. Menesatti, M.A. Pagani, A. Marti
Assessing the rheological properties of durum wheat semolina : A review
2021 C. Cecchini, A. Bresciani, P. Menesatti, M.A. Pagani, A. Marti
Rice: A Versatile Food at the Heart of the Mediterranean Diet
2021 A. Bresciani, M.A. Pagani, A. Marti
Macinazione a pietra e macinazione a cilindri a confronto: focus sulle caratteristiche delle farine integrali e del pane
2021 G. Cardone, M.A. Pagani, D. Giordano, A. Pasqualone, M.C. Casiraghi, D. Erba, S. Tomatis, M. Blandino, A. Marti
Sprouting of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) : Effect on saponin content and relation to the taste and astringency assessed by electronic tongue
2021 D. Suarez-Estrella, G. Borgonovo, S. Buratti, P. Ferranti, F. Accardo, M.A. Pagani, A. Marti
Physical, chemical and pasting features of maize Italian inbred lines
2020 M. Alfieri, A. Bresciani, M. Zanoletti, M.A. Pagani, A. Marti, R. Redaelli
Sprouting improves the bread-making performance of whole wheat flour (Triticum aestivum L.)
2020 G. Cardone, P. D'Incecco, M.A. Pagani, A. Marti
Nutritional Features and Bread-Making Performance of Wholewheat: Does the Milling System Matter?
2020 M.A. Pagani, D. Giordano, G. Cardone, A. Pasqualone, M.C. Casiraghi, D. Erba, M. Blandino, A. Marti
Sprouting as a pre-processing for producing quinoa-enriched bread
2020 D. Suárez-Estrella, G. Cardone, S. Buratti, M.A. Pagani, A. Marti
Sprouted Cereal Grains and Products
2020 A. Marti, G. Cardone, M.A. Pagani
Effect of Sprouting on Proteins and Starch in Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.)
2020 D. Suárez-Estrella, A. Bresciani, S. Iametti, M. Marengo, M.A. Pagani, A. Marti
Effects of sprouting under controlled conditions on gluten properties
2019 G. Cardone, M.A. Pagani, A. Marti
Characteristics of Korean rice varieties and their potential end-uses
2019 M.A. Pagani, S. Feccia, J.H. Cho, J.Y. Lee, A. Marti
Sprouting as a bio-technological process to enhance the use of quinoa (Chenopodium Quinoa Willd.) in cereal-based products
2019 D. Suárez-Estrella, M.A. Pagani, A. Marti
Comparison of stone-milled and recombined whole-grain flours for their rheological properties and bioactive compound content
2019 D. Giordano, G. Cardone, S. Tomatis, M.A. Pagani, M. Blandino
I processi di trasformazione dei cereali tra tradizione ed innovazione
2019 A. Marti, M.A. Pagani
Impatto delle strategie di concimazione azotata sulla qualità reologica di frumenti con differente destinazione d’uso
2018 M. Blandino, A. Reyneri, A. Marti, M.A. Pagani, G. Visioli, N. Marmiroli, M. de Santis, M. Giuliani, Z. Flagella
Caratterizzazione di pasta integrale commerciale mediante approcci multidisciplinari utili alla definizione della sua qualità
2018 M.A. Pagani, P. ABBASI PARIZAD, S. Benedetti, S. Buratti, S. Iametti, S. Cattaneo, F. Masotti, A. Marti