MORGUTTI, SILVIA
MORGUTTI, SILVIA
Dipartimento di Scienze Agrarie e Ambientali - Produzione, Territorio, Agroenergia
Nitrogen starvation and nitrate or ammonium availability differently affect phenolic composition in green and purple basil
2020 B. Prinsi, N. Negrini, S. Morgutti, L. Espen
A possible role of the trehalose/trehalose-6-phosphate/SnRK1 system in rice response to salt stress
2019 F. Colombo, V. Cavallaro, N. Negrini, S. Morgutti, A. Tondelli, G. Orasen, F.F. Nocito, G.A. Sacchi
Variation in phenolic composition and antioxidant properties in leaves and flowers of green and red basil (Ocimum basilicum L.)
2019 N. Negrini, S. Morgutti, L. Espen, B. Prinsi
The Trehalose-6-phosphate/SnRK1 system in the response to saline conditions during germination of two rice (O. sativa L., ssp. japonica) cultivars with different salt sensitivity
2019 F. Colombo, V. Cavallaro, M. Pesenti, N. Negrini, S. Morgutti, G. Orasen, F.F. Nocito, G.A. Sacchi
Continuous Flooding or Alternate Wetting and Drying Differently Affect the Accumulation of Health-Promoting Phytochemicals and Minerals in Rice Brown Grain
2019 G. Orasen, P. De Nisi, G. Lucchini, A. Abruzzese, M. Pesenti, M. Maghrebi, A. Kumar, F.F. Nocito, E. Baldoni, S. Morgutti, N. Negrini, G. Valè, G.A. Sacchi
Role of Trehalose and Regulation of its Levels as a Signal Molecule to Abiotic Stresses in Plants
2019 S. Morgutti, N. Negrini, C. Pucciariello, G.A. Sacchi
Insight into composition of bioactive phenolic compounds in leaves and flowers of green and purple basil
2019 B. Prinsi, S. Morgutti, N. Negrini, F. Faoro, L. Espen
Variazioni dei livelli di trealosio-6-P e di zuccheri fosforilati e non durante le prime fasi di crescita vegetativa in due varietà di riso (Oryza sativa L.) con diversa sensibilità al sale
2018 P. De Nisi, N. Negrini, S. Morgutti, M. Pesenti, G.A. Sacchi
Neurice Project-Identification of genes involved in salt tolerance in rice: GWAS approach
2018 A. Abruzzese, E. Baldoni, P. De Nisi, M. Dell’Orto, G. Lucchini, M. Maghrebi, S. Morgutti, M. Hazarika, N. Negrini, F.F. Nocito, G. Orasen, M. Pesenti, A.C. Rai, G.P. Vigani, G.A. Sacchi
GWAS and linkage mapping for the identification of loci involved in salt tolerance in rice
2018 M. Pesenti, G. Orasen, M. Maghrebi, M. Hazarika, G. Vigani, A. Abruzzese, A.C. Rai, P. De Nisi, M. Dell'Orto, S. Morgutti, N. Negrini, F.F. Nocito, M. Cocucci, G.A. Sacchi
Caratterizzazione biochimica di foglie di basilico (Ocimum basilicum L.) verde e rosso a due stadi di sviluppo : profili di composti fenolici e proprietà antiossidanti
2018 S. Morgutti, N. Negrini, L. Espen, B. Prinsi
Endopolygalacturonase Gene Polymorphisms : Asset of the Locus in Different Peach Accessions
2017 S. Morgutti, N. Negrini, A. Ghiani, F. Baldin, D. Bassi, M. Cocucci
Efficienza d'uso dei nutrienti minerali nelle piante: concetti e sfide per un uso sostenibile delle risorse negli agroecosistemi
2017 F.F. Nocito, S. Morgutti, G.A. Sacchi
Gene Expression Biomarkers for Evaluating Nitrogen Nutritional Status in Rice
2017 A. Ferri, L. Fontanili, S. Morgutti, C. Lancilli, M. Corti, D. Cavalli, G. Cocetta, P. MARINO GALLINA, A. Ferrante, G.A. Sacchi, F.F. Nocito
Genome-wide association study for mild-salt tolerance in rice
2017 M. Pesenti, G. Orasen, A. Abruzzese, M. Maghrebi, M. Dell’Orto, P. De Nisi, E. Baldoni, A.C. Rai, A. Volante, G. Valè, N. Negrini, S. Morgutti, G. Vigani, F.F. Nocito, G.A. Sacchi
Variazioni di parametri legati a germinazione, crescita e metabolismo dei carboidrati in genotipi di riso ssp. japonica in risposta alla salinità
2017 N. Negrini, S. Morgutti, M. Dell’Orto, P. De Nisi, G.A. Sacchi
Plant breeding for improving nutrient uptake and utilization efficiency
2017 A. Ferrante, F.F. Nocito, S. Morgutti, G.A. Sacchi
Evaluation of borage extracts as potential biostimulant using a phenomic, agronomic, physiological and biochemical approach
2017 R. Bulgari, S. Morgutti, G. Cocetta, N. Negrini, S. Farris, A. Calcante, A. Spinardi, E. Ferrari, I. Mignani, R. Oberti, A. Ferrante
Valutazione della nutrizione azotata attraverso l’impiego di marcatori basati sull’espressione genica in riso
2016 A. Ferri, L. Fontanili, S. Morgutti, C. Lancilli, G. Cocetta, A. Ferrante, G.A. Sacchi, F.F. Nocito
Utilizzo di estratti di borragine per aumentare la qualità delle produzioni vegetali
2016 R. Bulgari, G. Cocetta, N. Negrini, S. Morgutti, A. Ferrante