GHIANI, ALESSANDRA
GHIANI, ALESSANDRA
DIPARTIMENTO DI PRODUZIONE VEGETALE (attivo dal 01/01/2000 al 27/04/2012)
Endopolygalacturonase Gene Polymorphisms : Asset of the Locus in Different Peach Accessions
2017 S. Morgutti, N. Negrini, A. Ghiani, F. Baldin, D. Bassi, M. Cocucci
A possible diagnostic use of the polymorphisms individuated in the endoPG gene sequences in different peach genotypes
2015 S. Morgutti, N. Negrini, A. Ghiani, F. Baldin, M. Cocucci
Caratterizzazione preliminare della regione promotrice del gene Pp-endoPG in genotipi di pesco Non Melting, Melting e Slow Melting
2011 F. Baldin, N. Negrini, S. Morgutti, A. Ghiani, F.F. Nocito, D. Bassi, M. Cocucci
A comparative study of melting and non-melting flesh peach cultivars reveals that during fruit ripening endo-polygalacturonase (endo-PG) is mainly involved in pericarp textural changes, not in firmness reduction
2011 A. Ghiani, E. Onelli, A. Aina, M. Cocucci, S. Citterio
Melting of ‘Big Top’ Nectarine Fruit : Some Physiological, Biochemical, and Molecular Aspects
2011 A. Ghiani, N. Negrini, S. Morgutti, F. Baldin, F.F. Nocito, A. Spinardi, I. Mignani, D. Bassi, M. Cocucci
The Arabidopsis BET Bromodomain Factor GTE4 Regulates the Mitotic Cell Cycle
2010 F.D. Rovere, C.A. Airoldi, G. Falasca, A. Ghiani, L. Fattorini, S. Citterio, M.M. Kater, M.M. Altamura
Changes in the Expression of Genes Involved in Ethylene Signalling in Peach Fruits with Different Flesh Texture and Softening Patterns
2010 A. Ghiani, F. Baldin, S. Morgutti, N. Negrini, F.F. Nocito, I. Mignani, D. Bassi, M. Cocucci
Study of some biochemical and molecular mechanisms involved in the regulation of peach ripening and softening
2010 F. Baldin, A. Ghiani, N. Negrini, S. Morgutti, F.F. Nocito, I. Mignani, D. Bassi, M. Cocucci
La nettarina ‘Big Top’: un caso di studio
2009 D. Bassi, A. Ghiani, I. Mignani, S. Morgutti, N. Negrini, A. Spinardi, D. Giovannini, A. Liverani, S. Foschi, M. Rizzo
La nettarina ‘Big Top’ a fenotipo con ammorbidimento rallentato : confronto con pesche Melting Flesh e Non Melting Flesh in relazione ad alcuni aspetti legati al signalling etilenico
2009 F. Baldin, A. Ghiani, N. Negrini, S. Morgutti, F.F. Nocito, I. Mignani, D. Bassi, M. Cocucci
Effetto di un antagonista dell’etilene sul signaling etilenico e l’espressione di geni chiave del softening in frutti di pesco
2009 F. Baldin, A. Ghiani, N. Negrini, S. Morgutti, F.F. Nocito, I. Mignani, A. Spinardi, D. Bassi, M. Cocucci
Expression pattern of genes involved in ethylene signalling in Melting-Flesh and Non-Melting Flesh peaches
2009 F. Baldin, A. Ghiani, N. Negrini, S. Morgutti, F.F. Nocito, D. Bassi, M. Cocucci
Preliminare caratterizzazione biochimico-molecolare di frutti di Prunus persica cv. ‘Big Top’ : confronto con frutti ‘Stony Hard’
2008 A. Ghiani, F. Baldin, N. Negrini, S. Morgutti, I. Mignani, A. Spinardi, D. Bassi, M. Cocucci
Melting-Flesh and Non-Melting Flesh peaches : possible differences in their ability to transduce the ethylene signalling
2008 A. Ghiani, F. Baldin, N. Negrini, S. Morgutti, I. Mignani, D. Bassi, M. Cocucci
Lack of softening and ethylene production in ‘Oro A’ NMF peach fruits : a case of study
2008 F. Baldin, A. Ghiani, S. Morgutti, N. Negrini, F.F. Nocito, I. Mignani, D. Bassi, M. Cocucci
Preliminare caratterizzazione molecolare della nettarina (P. persica) ‘Big Top’ : specificità nel confronto con frutti di pesca a fenotipo ‘Stony Hard’
2008 A. Ghiani, F. Baldin, N. Negrini, S. Morgutti, M. Cocucci
Flesh softening in melting flesh, non melting flesh and stony hard peaches : endopolygalacturonase expression and phosphorylation of soluble polypeptides in relation to ethylene production
2007 A. Ghiani, N. Negrini, S. Morgutti, F.F. Nocito, A. Spinardi, C. Ortugno, I. Mignani, D. Bassi, M. Cocucci
Molecular analysis of an endoPG gene in different peach genotypes with stony hard phenotype
2007 A. Ghiani, S. Morgutti, N. Negrini, F.F. Nocito, D. Bassi, M. Cocucci
Qualità dei frutti : studio molecolare e biochimico del softening e dello sviluppo di componenti nutraceutici
2007 A. Ghiani, C. Fedeli, N. Negrini, S. Morgutti, A. Battezzati, S. Citterio, D. Bassi, M. Cocucci
Il “softening” in frutti di pesco a fenotipo stony hard : analisi molecolare di un gene endo-PG e delle variazioni della sua espressione in risposta all’etilene
2007 A. Ghiani, N. Negrini, S. Morgutti, F.F. Nocito, D. Bassi, M. Cocucci