TURA, DEBORA
TURA, DEBORA
Dipartimento di Scienze Agrarie e Ambientali - Produzione, Territorio, Agroenergia
Sensory perception of citrate and malate and their impact on the overall taste in apricot (Prunus armeniaca L.) fruits
2023 I. Baccichet, G.A. Tagliabue, C. da Silva Linge, D. Tura, R. Chiozzotto, D. Bassi, M. Cirilli
Toscolea project: enhancing the local cultivars of Olea europaea L. in Toscolano Maderno (Brescia, Italy)
2022 C. Giuliani, M. Bottoni, F. Milani, D. Tura, R.M. Chiozzotto, I. Baccichet, D. Boni, S. Cozzaglio, L. Santagostini, A. Papini, M. Cirilli, G. Fico
PEACH (Prunus persica (L.) Batsch)
2016 D. Bassi, I. Mignani, A. Spinardi, D. Tura
Regional and cultivar comparison of Italian single cultivar olive oils according to flavor profiling
2013 D. Tura, O. Failla, D. Bassi, C. Attilio, A. Serraiocco
L'influenza della cultivar e dell'ambiente negli oli del nord Italia : esperienze pluriennali in Lombardia
2011 D. Tura, O. Failla, D. Bassi
Varietal discrimination of extra virgin olive oils by near and mid infrared spectroscopy
2010 N. Sinelli, M. Casale, V. Di Egidio, P. Oliveri, D. Bassi, D. Tura, E. Casiraghi
Environmental and seasonal influence on virgin olive (Olea europaea L.) oil volatiles in northern Italy
2009 D. Tura, O. Failla, D. Bassi, S. Pedò, A. Serraiocco
Comparative analysis of quality parameters of Italian extra virgin olive oils according to their region of origin
2008 A.G. Mignani, P.B. Garcia-Allende, L. Ciaccheri, O.M. Conde, A. Cimato, C. Attilio, D. Tura
Effects of Seasonal Weather Variability on Olive Oil Composition in Northern Italy
2008 D. Tura, O. Failla, S. Pedò, C. Gigliotti, D. Bassi, A. Serraiocco
Applicazione della spettroscopia nel vicino infrarosso per la caratterizzazione di oli vergini di oliva
2008 N. Sinelli, V. Di Egidio, D. Tura, E. Casiraghi
Cultivar influence on virgin olive (Olea europea L.) oil flavor based on aromatic compounds and sensorial profile
2008 D. Tura, O. Failla, D. Bassi, S. Pedò, A. Serraiocco
Solid-phase microextraction in the analysis of the volatile fraction of extra-virgin olive oil from fourteen cultivars grown in the lake Garda region (Italy)
2008 M. Bononi, D. Tura, D. Bassi, F. Tateo
Characterisation and classification of Italian virgin olive oils by near- and mid-infrared spectroscopy
2008 N. Sinelli, E. Casiraghi, D. Tura , G. Downey
Influence of cultivar and site of cultivation on levels of lipophilic and hydrophilic antioxidants in virgin olive oils (Olea Europea L.) and correlations with oxidative stability
2007 D. Tura, C. Gigliotti, S. Pedò, O. Failla, D. Bassi, A. Serraiocco
Andamento meteorologico e qualità dell'olio extra vergine di oliva
2005 D. Tura, O. Failla, S. Pedò, C. Gigliotto, A. Serraiocco, D. Bassi
Varietal and processing effects on the volatile profile of Australian olive oils
2004 D. Tura, P.D. Prenzler, D.R. Bedgood Jr., M. Antolovich, K. Robards
Studio dell'influenza genotipo-ambiente sulle caratteristiche qualitative dell'olio vergine di oliva (Olea europea L.)
2004 D. Tura
Evoluzione degli indici di qualità-freschezza in oli extra vergini di oliva provenienti dalla riviera gardesana
2003 C. Gigliotti, D. Tura, S. Pedò
Stadio di maturazione e indici qualitativi e compositivi di oli monovarietali
2003 S. Pedò, D. Tura, O. Failla, D. Bassi
Elementi di tipicità di oli monovarietali provenienti dalla riviera gardesana
2003 C. Gigliotti, D. Tura, S. Pedò