SIRTORI, ELENA
SIRTORI, ELENA
DIPARTIMENTO DI ENDOCRINOLOGIA, FISIOPATOLOGIA E BIOLOGIA APPLICATA (attivo dal 01/01/2009 al 26/04/2012)
Proteomic Analysis of the Seeds of Four Wild Mexican Lupinus Species: Focus on Storage Proteins
2022 R. Xu, E. Sirtori, G. Boschin, K. Bermudez Torres, A. Arnoldi, G. Aiello
Molecular modeling and docking of food-derived Angiotensin I-converting enzyme inhibiting peptides
2012 A. Barbieri, P. Gagni, A. Arnoldi, E. Sirtori
Mechanical and thermal processing effects on protein integrity and peptide fingerprint of pea protein isolate
2012 E. Sirtori, I. Isak, D. Resta, G. Boschin, A. Arnoldi
The artificial intelligence-based chemometrical characterization of genotype/chemotype of Lupinus albus and Lupinus angustifolius permits their identification and potentially their traceability
2011 J.D. Coisson, M. Arlorio, M. Locatelli, C. Garino, D. Resta, E. Sirtori, A. Arnoldi, G. Boschin
Cross-reactivity between peanut and lupin proteins
2011 E. Sirtori, D. Resta, A. Arnoldi, H.F.J. Savelkoul, H.J. Wichers
Applicazione di un metodo HPLC-DAD per la determinazione dell’attività ACE-inibitoria di idrolizzati proteici di legumi
2011 G. Scigliuolo, G. Boschin, D. Resta, E. Sirtori, A. Arnoldi
Lupino come fonte di proteine e peptidi per la prevenzione cardiovascolare
2011 A. Arnoldi, G. Boschin, S. Greco, D. Resta, G. Scigliuolo, E. Sirtori
The nutraceutical properties of lupin seed : focus on proteins and peptides
2011 A. Arnoldi, G. Boschin, D. Resta, G. Scigliuolo, E. Sirtori
Discrimination of genotype/chemotype of Lupinus albus and Lupinus angustifolius by the artificial intelligence-based chemometrical characterization
2011 A. Arnoldi, J.D. Coisson, M. Arlorio, M. Locatelli, C. Garino, D. Resta, E. Sirtori, G. Boschin
Messa a punto di un metodo HPLC per la valutazione dell’attività ACE-inibitoria di proteine vegetali
2010 G. Boschin, E. Sirtori, G. Scigliuolo, D. Resta, A. Arnoldi
Valutazione dell’attività ACE-inibitoria di proteine vegetali : messa a punto di un metodo in cromatografia liquida
2010 G. Boschin, E. Sirtori, G. Scigliuolo, D. Resta, A. Arnoldi
Analisi chemotipica e genotipica combinata per la rintracciabilità di diverse specie e cultivar di lupino : applicazione di reti neurali artificiali
2010 M. Locatelli, C. Garino, J.D. Coisson, M. Arlorio, D. Resta, E. Sirtori, A. Arnoldi
The effects of various processing conditions on a protein isolate from Lupinus angustifolius
2010 E. Sirtori, D. Resta, F. Brambilla, C. Zacherl, A. Arnoldi
Approcci proteomici integrati per lo studio e la caratterizzazione delle proteine di lupino : una nuova risorsa per alimenti funzionali innovativi
2010 E. Sirtori, D. Resta, F. Brambilla, A. Arnoldi
Peanut allergic patients cross-react with lupin proteins : 34 clinic cases
2009 E. Sirtori, D. Resta, H.J. Wichers, H.F.J. Savelkoul, A. Arnoldi
Different experimental approaches to highlight the relationship between processing parameters and protein/peptide integrity in lupin proteins
2009 A. Arnoldi, D. Resta, F. Brambilla, E. Sirtori
Functional foods for dyslipidaemia and cardiovascular risk prevention
2009 C.R. Sirtori, C. Galli, J.W. Anderson, E. Sirtori, A. Arnoldi
Different experimental approaches to highlight the relationship between industrial processing and protein/peptide integrity in bioactive pea proteins
2009 E. Sirtori, D. Resta, I. Isak, A. Arnoldi
Allergenic rections to lupin proteins : study of the cross reactivity
2009 A. Arnoldi, H.J. Wichers, H.F.J. Savelkoul, E. Sirtori
L. angustifolius vs L. albus : a combined chromatographic and electrophoretic analysis to highlight the differences in protein profile
2008 E. Sirtori, F. O’Kane, F. Brambilla, A. Arnoldi