TESTOLIN, GIULIO
TESTOLIN, GIULIO
DIPARTIMENTO DI SCIENZE E TECNOLOGIE ALIMENTARI E MICROBIOLOGICHE (attivo dal 01/11/1985 al 27/04/2012)
Metodiche di valutazione dell'assunzione energetica
2009 M. Porrini, G. Testolin
A life-course contribution of nutrition to future cognitive decline
2008 E. Cereda, A. Battezzati, S. Bertoli, A.E. Malavazos, G. Testolin
Height prediction formula for middle-aged (30-55 years) Caucasians : suitability to the calculation of nutrient needs
2008 E. Cereda, A. Battezzati, S. Bertoli, A. Dorigo, M. Cazzulani, G. Testolin
Nutritional counselling in disabled people : effects on dietary patterns, body composition and cardiovascular risk factors
2008 S. Bertoli, A. Spadafranca, G. Merati, G. Testolin, A. Veicsteinas, A. Battezzati
ELABORAZIONE DI FORMULE SESSO-SPECIFICHE PER LA STIMA DELL’ALTEZZA CORPOREA A PARTIRE DALLA MISURA DELLA LUNGHEZZA DELLA GAMBA NEL SOGGETTO MIDDLE-AGED DI RAZZA CAUCASICA
2008 E. Cereda, A. Battezzati, S. Bertoli, G. Testolin
Supplementation with isoflavones : metabolic effects in young healty women
2008 L. Massaccesi, D. Erba, P. Foti, G. Testolin, G. Goi
Pilot study to assess isoflavone intake in middle-aged italian subjects
2008 S. Bertoli, A. Spadafranca, L. Ravelli, P. Foti, D. Erba, G. Testolin, A. Battezzati
The consumption of soy products positively affects DNA resistance to oxidative stress in healthy subjects
2008 A. Spadafranca, D. Erba, P. Foti, G. Testolin
Poor agreement between a portable armband and indirect calorimetry in the assessment of resting energy expenditure
2008 S. Bertoli, A. Posata, A. Battezzati, A. Spadafranca, G. Testolin, G. Bedogni
Evaluation of air-displacement plethysmography and bioelectrical impedance analysis vs dual-energy X-ray absorptiometry for the assessment of fat-free mass in elderly subjects
2008 S. Bertoli, A. Battezzati, G. Testolin, G. Bedogni
ELABORAZIONE DI FORMULE SESSO-SPECIFICHE PER LA STIMA DELL’ALTEZZA CORPOREA A PARTIRE DALLA MISURA DELLA LUNGHEZZA DELLA GAMBA NEL SOGGETTO MIDDLE-AGED DI RAZZA CAUCASICA
2007 E. Cereda, A. Battezzati, S. Bertoli, G. Testolin
Circulating salicylic acid is related to fruit and vegetable consumption in healthy subjects
2007 A. Spadafranca, S. Bertoli, G. Fiorillo, G. Testolin, A. Battezzati
Body composition: an important determinant of homocysteine and methionine concentrations in healthy individuals
2007 A. Battezzati, S. Bertoli, A. San Romerio, G. Testolin
Evaluation of nutritional status in children with refractory epilepsy
2006 S. Bertoli, S. Cardinali, P. Veggiotti, C. Trentani, G. Testolin, A. Tagliabue
Is ghrelin a signal of decreased fat-free mass in elderly subjects?
2006 S. Bertoli, P. Magni, V. Krogh, M. Ruscica, E. Dozio, G. Testolin, A. Battezzati
Is ghrelin a potential signal of decreased fat-free mass in elderly subjects?
2006 P. Magni, S. Bertoli, M. Ruscica, E. Dozio, V. Krogh, M. Motta, G. Testolin, A. Battezzati
Measurement of salicylic acid in human serum using stable isotope dilution and gas chromatography-mass spectrometry
2006 A. Battezzati, G. Fiorillo, A. Spadafranca, S. Bertoli, G. Testolin
Post-prandial responses to cereal products enriched with barley beta-glucan
2006 M.C. Casiraghi, M. Garsetti, G. Testolin, F. Brighenti
Nutritional status and dietary patterns in disabled people
2006 S. Bertoli, A. Battezzati, G. Merati, V. Margonato, M. Maggioni, G. Testolin, A. Veicsteinas
Daidzein is absorbed by passive transport in isolated small intestine of rats
2006 P. Foti, D. Erba, A. Spadafranca, S. Ciappellano, J. Bresciani, G. Testolin