PIRANI, ALBERTO
PIRANI, ALBERTO
Dipartimento di Scienze Veterinarie per la Salute, la Produzione Animale e la Sicurezza Alimentare (attivo dal 27/04/2012 al 01/01/2022)
Valorizzazione delle carni di selvaggina: la gestione di prodotto sostenibile come strumento di stimolo al miglioramento ambientale dei territori alpini
2017 A. Gaviglio, E. Demartini, M.E. Marescotti, A. Pirani
Farmers motivation and perceived effects of participating in short food supply chains : evidence from a North Italian survey
2017 E. Demartini, A. Gaviglio, A. Pirani
Studio delle determinanti del valore degli affitti agrari : potenzialità dell’uso di microdati e applicazione del metodo dei prezzi edonici
2016 A. Pirani, A. Gaviglio, E. Demartini, M. Gelati, D. Cavicchioli
The social pillar of sustainability : a quantitative approach at the farm level
2016 A. Gaviglio, M. Bertocchi, M.E. Marescotti, E. Demartini, A. Pirani
The hidden costs of animal health in dairy cattle breeding: evidences from a case study
2015 E. Demartini, A. Pirani, M. Bertocchi, M.E. Marescotti, A. Gaviglio
National Brands versus Private Labels versus Niche Products: a graphical representation of consumers' perception
2015 A. Gaviglio, E. Demartini, A. Pirani, M.E. Marescotti, M. Bertocchi
Consumer perception of cured pork meats : the added value of the organic attribute
2015 A. Gaviglio, A. Pirani
Environmental assessment of different livestock systems in the peri-urban areas: a farm level approach
2015 A. Gaviglio, M. Bertocchi, M.E. Marescotti, E. Demartini, A. Pirani
Sustainable development for a model of agriculture in the metropolitan systems
2014 A. Pirani, A. Gaviglio, M. Bertocchi
The use of environmental, economic and social indicators as decision support for the advancement of farms towards Sustainability
2014 A. Gaviglio, M. Bertocchi, S. Silvestri, A. Pirani
Development of the environmental, social and economic sustainability in the peri-urban agricultural areas : governance opportunities in the South Milan Agricultural Park
2014 A. Gaviglio, A. Pirani, M. Bertocchi
Consumer perception of different species and presentation forms of fish : An empirical analysis in Italy
2014 A. Gaviglio, E. Demartini, C. Mauracher, A. Pirani
Il valore aggiunto dell'attributo "biologico". Il caso dei salumi
2013 A. Gaviglio, A. Pirani, E. Demartini
Il quadro normativo sulle denominazioni commerciali dei prodotti ittici nella gestione delle frodi: strumento utile o problema irrisolto?
2013 A.A.M. Gaviglio, A. Pirani, E. Demartini
Impianti per la produzione di energia da biomassa : effetti sul mercato fondiario tra multifunzionalità e speculazione
2013 M. Bertolinelli, M. Fabbri, L. Masotto, A. Pirani
The distortion of the land market due to plans for the infra-structure of the region: criteria for alternative valuation
2012 M. Bertolinelli, M. Fabbri, L. Masotto, A. Pirani
Gli strumenti comunitari per lo sviluppo dell’acquacoltura e della pesca nelle acque interne della Lombardia
2012 A. Gaviglio, A. Pirani, E. Demartini
Biocarburanti: evoluzione della ricerca economico-agraria
2012 A.A.M. Gaviglio, A. Pirani, E. Demartini
The economic sustainability of agri-environmental policies: the application of Reg. (EC) n. 1095/2007 in the rice sector
2012 A.A.M. Gaviglio, E. Demartini, A. Pirani
Evoluzione delle politiche di tutela della biodiversità zootecnica italiana
2011 A. Pirani, A. Gaviglio, M. Licitra Pedol, E. Demartini