GHIGLIENO, ISABELLA
GHIGLIENO, ISABELLA
Dipartimento di Scienze Agrarie e Ambientali - Produzione, Territorio, Agroenergia
Impact of meteorological conditions, canopy shading and leaf removal on yield, must quality, and norisoprenoid compounds content in Franciacorta sparkling wine
2023 I. Ghiglieno, S. Carlin, G. Cola, U. Vrhovsek, L. Valenti, M. Garcia-Aloy, F. Mattivi
Evaluation of nitrous oxide emissions from vineyard soil : effect of organic fertilisation and tillage
2022 I. Minardi, L. Tezza, A. Pitacco, L. Valenti, L. Coppo, I. Ghiglieno
Rootstock–scion combination contributes to shape diversity and composition of microbial communities associated with grapevine root system
2022 R. Marasco, H. Alturkey, M. Fusi, M. Brandi, I. Ghiglieno, L. Valenti, D. Daffonchio
LIFE VITISOM: innovation in viticulture
2022 P. Mulotto, I. Ghiglieno, L. Valenti
Per una zonazione della biodiversità dei suoli
2022 M. Tonni, P. Donna, I. Ghiglieno, L. Valenti
The effects of leaf removal and artificial shading on the composition of Chardonnay and Pinot noir grapes
2020 I. Ghiglieno, F. Mattivi, G. Cola, D. Trionfini, D. Perenzoni, A. Simonetto, G. Gilioli, L. Valenti
LIFE15 ENV/IT/000392−LIFE VITISOM Project, viticulture innovation technology and GHG emission monitoring
2019 L. Valenti, I. Ghiglieno, F. Sambo, A. Pitacco, L. Tezza, N. Vendrame, G. Virgili, I. Minardi, E. Giovenali, J. Lobello
Valutare la biodiversità nell'azienda viticola
2019 I. Ghiglieno, M. Tonni, P. Donna, L. Valenti
The Wood Index: An Innovative Index for Determining Vine Vigour
2019 I. Ghiglieno, P. Dosso, B. Platè, G. Alario, L. Valenti
Mechanical behaviour of three organic fertilisers to optimise spreading methods in the vineyard
2019 D. Pessina, D. Facchinetti, J. Tardaguila, I. Ghiglieno, L. Valenti
Soil biological quality assessment to improve decision support in the wine sector
2019 I. Ghiglieno, A. Simonetto, P. Donna, M. Tonni, L. Valenti, F. Bedussi, G. Gilioli
Life Vitisom, la concimazione organica a rateo variabile
2018 I. Ghiglieno, F. Adani, G. Arata, F. Bedussi, D. Facchinetti, P. Fermi, V. Orzi, D. Pessina, L. Valenti
Vite : al centro dell’innovazione suolo e sostanza organica
2017 L. Valenti, I. Ghiglieno, N. Vendrame, L. Tezza, A. Pitacco, I. Minardi, E. Giovenali, G. Virgili, J. Lo Bello, M. Tonni, P. Donna
Cosa fare dopo la gelata: prove di potatura diversificata
2017 P. Donna, A. Divittini, I. Ghiglieno, M. Tonni, D. Trionfini, L. Valentini
Biodiversità e salute dei suoli viticoli
2017 L. Valenti, I. Ghiglieno, M. Tonni, P. Donna
Effects of bunch shading on the kinetics of maturation and polyphenolic components in grapes used to make sparkling wines in Franciacorta
2015 L. Valenti, F. Mattivi, I. Ghiglieno, D. Bono, D. Perenzoni, G. Cola
Biodiversità aziendale e qualità dei suoli in aree viticole italiane
2015 M. Tonni, P. Donna, D. Bono, A. Divittini, I. Ghiglieno, L. Valenti
Misura della biodiversità nell’azienda e vitalità del suolo
2015 M. Tonni, P. Donna, D. Bono, A. Divittini, I. Ghiglieno, L. Valenti
Defogliazione e ombreggiamento per modifi care microclima dei grappoli e qualità dei mosti
2015 D. Bono, G. Cola, I. Ghiglieno, L. Valenti
Digestato : nuova opportunità per concimare il vigneto
2014 I. Ghiglieno, C. Riva, F. Adani, L. Valenti