For the first lime, the presence of high concentrations of histamine in missoltini, typical products of Lake Como has been reported. Also indicated are the results of the microbiological analysis carried out on fresh fish, Alosa agone. Some bacteria have shown the potential to produce biogenic amines.

Prima segnalazione di elevati contenuti di istamina in missoltini (Alosa agone) = First signaling of high content of histamine in missoltini (Alosa agone) / S. Pirani, C. Bernardi, C. Cantoni, D. Longhi. - In: INDUSTRIE ALIMENTARI. - ISSN 0019-901X. - 49:500(2010 Mar), pp. 9-12.

Prima segnalazione di elevati contenuti di istamina in missoltini (Alosa agone) = First signaling of high content of histamine in missoltini (Alosa agone)

S. Pirani;C. Bernardi;C. Cantoni;D. Longhi
2010

Abstract

For the first lime, the presence of high concentrations of histamine in missoltini, typical products of Lake Como has been reported. Also indicated are the results of the microbiological analysis carried out on fresh fish, Alosa agone. Some bacteria have shown the potential to produce biogenic amines.
alosa agone; histamine; missoltini; istamina; missoltini; alosa agone
Settore VET/04 - Ispezione degli Alimenti di Origine Animale
mar-2010
hdl:2434/141158
Article (author)
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.
Pubblicazioni consigliate

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/2434/698871
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus 1
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact