The causes of blue spots formation on rabbit carcasses and pork meat products have been reported. Pseudomonas spp. have been revealed as responsible, particularly P. fluorescens e P. libanensis. Other Pseudomonas spp. can contribuite to these alteration. In this case P. chlororaphis var. chlororaphis and P. syringae have been retained responsible.

Cause della chiazzatura blu di prodotti carnei / C. Cantoni, S. Milesi, S. Pirani, L. Iacumin, G. Comi. - In: INDUSTRIE ALIMENTARI. - ISSN 0019-901X. - 47:476(2008), pp. 29-32.

Cause della chiazzatura blu di prodotti carnei

C. Cantoni
Primo
;
S. Milesi
Secondo
;
S. Pirani;
2008

Abstract

The causes of blue spots formation on rabbit carcasses and pork meat products have been reported. Pseudomonas spp. have been revealed as responsible, particularly P. fluorescens e P. libanensis. Other Pseudomonas spp. can contribuite to these alteration. In this case P. chlororaphis var. chlororaphis and P. syringae have been retained responsible.
Blue spots; Pork meat; Pseudomonas spp; Rabbit
Settore VET/04 - Ispezione degli Alimenti di Origine Animale
2008
Article (author)
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.
Pubblicazioni consigliate

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/2434/57367
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus 1
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact