Spoilage of DFD meat due Aeromonas hydrophila and Hafnia alvei has been described. The alteration is characterized by unpleasant odour (putrid) and by the presence of black spots. The volatile organic substances which are responsable of the putrid odour have been reported.

Alterazioni di carni DFD da Aeromonas hydrophila e Hafnia alvei / C. Cantoni, L.M. Chiesa, M. Duchini, S. Soncin, S. Milesi. - In: INDUSTRIE ALIMENTARI. - ISSN 0019-901X. - 45:461(2006), pp. 887-890.

Alterazioni di carni DFD da Aeromonas hydrophila e Hafnia alvei

C. Cantoni
Primo
;
L.M. Chiesa
Secondo
;
S. Soncin
Penultimo
;
2006

Abstract

Spoilage of DFD meat due Aeromonas hydrophila and Hafnia alvei has been described. The alteration is characterized by unpleasant odour (putrid) and by the presence of black spots. The volatile organic substances which are responsable of the putrid odour have been reported.
A hydrophila; DFD; H. alvei; Meat spoilage; Volatile organic substances
Settore VET/04 - Ispezione degli Alimenti di Origine Animale
2006
Article (author)
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.
Pubblicazioni consigliate

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/2434/31621
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus 0
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact