This PhD research project aims at developing an eco-design tool based on Life Cycle Assessment methodology to allow food systems have a reliable resource when approaching to sustainability. The project wants to identify the most appropriate model to evaluate accurately the eco profile of selected food productions and provide a user friendly and strategic decision-making tool for businesses.

Questo progetto di ricerca di dottorato mira a sviluppare uno strumento di eco-design basato sulla metodologia di valutazione del ciclo di vita per consentire ai sistemi alimentari di disporre di una risorsa affidabile in ambito di sostenibilità. Il progetto vuole identificare il modello più appropriato per valutare con precisione il profilo ecologico di produzioni alimentari selezionate e fornire uno strumento decisionale di facile utilizzo e strategico per le aziende.

Eco-design tool development for sustainability optimization in food production systems and food waste reduction / A. Casson. ((Intervento presentato al 26. convegno Workshop on the Developments in the Italian PhD Research on Food Science Technology and Biotechnology tenutosi a Asti : 19th-21st September nel 2022.

Eco-design tool development for sustainability optimization in food production systems and food waste reduction

A. Casson
2022

Abstract

This PhD research project aims at developing an eco-design tool based on Life Cycle Assessment methodology to allow food systems have a reliable resource when approaching to sustainability. The project wants to identify the most appropriate model to evaluate accurately the eco profile of selected food productions and provide a user friendly and strategic decision-making tool for businesses.
19-set-2022
Questo progetto di ricerca di dottorato mira a sviluppare uno strumento di eco-design basato sulla metodologia di valutazione del ciclo di vita per consentire ai sistemi alimentari di disporre di una risorsa affidabile in ambito di sostenibilità. Il progetto vuole identificare il modello più appropriato per valutare con precisione il profilo ecologico di produzioni alimentari selezionate e fornire uno strumento decisionale di facile utilizzo e strategico per le aziende.
Settore AGR/09 - Meccanica Agraria
https://www.collane.unito.it/oa/items/show/113
Eco-design tool development for sustainability optimization in food production systems and food waste reduction / A. Casson. ((Intervento presentato al 26. convegno Workshop on the Developments in the Italian PhD Research on Food Science Technology and Biotechnology tenutosi a Asti : 19th-21st September nel 2022.
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