“Grated” cheese, sold differently packages is a food widely used in some European and extra-european countries which import it from Italy. Here, Since its microbiological and hygienic quality is not regulated with a law, therefore the importer countries are often puzzled about its microbiological values. This study aim to evaluate the microbiological and hygienic quality of grated cheese on market and during its manufacture. Some samples of different trade names are been microbiological examined just bought and during their storage. The same microbiological determinations were performed during grated cheese’s manufacture, both on the starting cheeses and on the ways we same the most critical points..
Il formaggio grattugiato venduto in confezioni chiuse di tipo diverso costituisce un prodotto alimentare di largo consumo presso alcuni paesi europei ed extraeuropei che in gran parte lo importano dall'Italia. Poichè nel nostro paese non esiste una legislazione che ne regolamenti la qualità microbiologica, spesso i paesi importatori sollevano obiezioni e perplessità nei confronti dei suoi indici microbiologicied igienici. Si è pertanto effettuato questo studio con lo scopo di valutare la qualità microbiologica ed igienica di questo prodotto all'atto della sua commercializzazione e durante il ciclo di produzione presso una ditta del settore. Sono stati quindi esaminati dal punto di vista microbiologico alcuni campioni rispondenti a diversi nomi commerciali, sia al momento dell'acquisto sia dopo conservazione. Analoghe determinazioni sono state eseguite durante il ciclo produttivo, sia sui formaggi di partenza sia sui prelievi effettuati nei punti considerati più critici ai fini della contaminazione.
Ricerche sulla qualità microbiologica del formaggio grattugiato / A. Galli, L. Franzetti. - In: IL LATTE. - ISSN 0392-6060. - 1987:12(1987), pp. 3-7.
Ricerche sulla qualità microbiologica del formaggio grattugiato
A. GalliPrimo
;L. FranzettiUltimo
1987
Abstract
“Grated” cheese, sold differently packages is a food widely used in some European and extra-european countries which import it from Italy. Here, Since its microbiological and hygienic quality is not regulated with a law, therefore the importer countries are often puzzled about its microbiological values. This study aim to evaluate the microbiological and hygienic quality of grated cheese on market and during its manufacture. Some samples of different trade names are been microbiological examined just bought and during their storage. The same microbiological determinations were performed during grated cheese’s manufacture, both on the starting cheeses and on the ways we same the most critical points..Pubblicazioni consigliate
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