FERRANTE, ANTONIO
FERRANTE, ANTONIO
Dipartimento di Scienze Agrarie e Ambientali - Produzione, Territorio, Agroenergia
Packaging materials and their effect on ruscus quality changes during storage and vase life
2024 G. Franzoni, C. Rovera, S. Farris, A. Ferrante
Borage leaf extract improves the vase life of cut gladiolus flowers by delaying the senescence process and reducing water stress
2024 F. Zulfiqar, A. Moosa, A. Ferrante, A. Darras, M.S. Sheteiwy, B. Ali, M.A. Altaf, W. Soufan, A. El Sabagh
Melatonin seed priming improves growth and physio-biochemical aspects of Zinnia elegans under salt stress
2024 F. Zulfiqar, A. Moosa, A. Ferrante, A. Darras, T. Ahmed, S. Jalil, I. Al-Ashkar, A.E. Sabagh
Quality and physiological evaluation of tomato subjected to different supplemental lighting systems
2024 A. Ali, V. Cavallaro, P. Santoro, J. Mori, A. Ferrante, G. Cocetta
SILKROP: a research project to develop a new biostimulant from silk processing wastewater
2023 B. Prinsi, M. Sorlini, C. Muratore, T. Petrov, F. Araniti, V. Cavallaro, G. Cocetta, L. Brancadoro, S. Corsi, A. Ferrante, C. Magni, A. Scarafoni, L. Espen
Caratterizzazione di piante di pomodoro esposte a differenti tipi di illuminazione e a radiazione infrarossa in ambiente protetto
2023 V. Cavallaro, A. Ali, P. Santoro, J. Mori, A. Ferrante, G. Cocetta
Postharvest strategies for preventing flower wilting and leaf yellowing in cut Ranunculus flowers
2023 V. Cavallaro, R. Bulgari, F.E. Florio, P. Restuccia, G. Vinci, D. Guffanti, S. Vignati, A. Ferrante
Ottimizzazione della conservazione post-raccolta di fiori recisi di peonia
2023 V. Cavallaro, D. Guffanti, G. Franzoni, C.A. Colombani, A. Ferrante
Valorizzazione della filiera della canapa in ambiente protetto attraverso l’impiego di sistemi di illuminazione HID e LED
2023 D. Guffanti, G. Cola, C.A. Colombani, G. Cocetta, A. Ferrante
Coltivazione in floating system di Lactuca sativa L. (var. Salanova) con soluzione nutritiva a due concentrazioni
2023 D. Guffanti, G. Cocetta, A. Ferrante
Valorizzare gli scarti della quarta gamma per l'ortoflorovivaismo
2023 G. Franzoni, A. Ferrante, S. Farris, F. Mapelli, S. Borin
L'utilizzo delle lampade per gli obiettivi qualitativi
2023 M. Gualandris, D. Guffanti, P. Santoro, F. Barozzi, A. Ferrante
Comparison of the Growth, Physio-Biochemical Characteristics, and Quality Indices in Soilless-Grown Strawberries under Greenhouse and Open-Field Conditions
2023 J. Doust, M. Nazarideljou, M. Arshad, A. Ferrante
Postharvest treatments to optimize long-term storage of cut peony flowers
2023 V. Cavallaro, P. Restuccia, G. Vinci, D. Guffanti, G. Franzoni, A. Ferrante
The Effect of Drought on Sisymbrium officinale (L.) Wild Species for Potential Cultivation as a Leafy Vegetable
2023 M. Guarise, G. Borgonovo, A. Bassoli, A. Ferrante
Transcriptomic and physiological responses of Diplotaxis tenuifolia under heat stress
2023 A. Petrini, G. Cocetta, A. Ferrante
Effect of biostimulant raw materials on soybean (Glycine max) crop, when applied alone or in combination with herbicides
2023 G. Franzoni, R. Bulgari, F.E. Florio, E. Gozio, D. Villa, G. Cocetta, A. Ferrante
Evaluating spearmint’s morphological and physiological responses under different artificial lighting systems
2023 A. Ali, V. Cavallaro, P. Santoro, J. Mori, A. Ferrante, G. Cocetta
Biochemical and molecular changes in peach fruit exposed to cold stress conditions
2023 G. Franzoni, N.D. Spadafora, T.M. Sirangelo, A. Ferrante, H.J. Rogers
Qualitative responses of rocket cultivars to biostimulants application
2023 G. Franzoni, S. Vignati, D. Guffanti, F.E. Florio, M. Gibin, A. Petrini, C. Colombani, G. Cocetta, A. Ferrante