A singular biogroup 1 strains of Serratia odorifera is here described. The strain has been isolated from deteriorated dry seasoned salami. It is highly proteolytic and produces alkil and alkilmetoxypyraxines responsible of anomalous odours in this meat products. It has been considered as a new variant.

Identificazione e proprietà alteranti di Serratia odorifera / C. Cantoni, L.M. Chiesa, L. Valnegri. - In: INDUSTRIE ALIMENTARI. - ISSN 0019-901X. - 44:445(2005), pp. 267-271.

Identificazione e proprietà alteranti di Serratia odorifera

C. Cantoni
Primo
;
L.M. Chiesa
Secondo
;
L. Valnegri
Ultimo
2005

Abstract

A singular biogroup 1 strains of Serratia odorifera is here described. The strain has been isolated from deteriorated dry seasoned salami. It is highly proteolytic and produces alkil and alkilmetoxypyraxines responsible of anomalous odours in this meat products. It has been considered as a new variant.
Settore VET/04 - Ispezione degli Alimenti di Origine Animale
2005
Article (author)
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.
Pubblicazioni consigliate

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/2434/8247
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus 1
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact