The organic volatile compounds produced in oxidized and maleodorous dry salami have been identified. They are: a) in oxidized dry salami: heptanal, hesanal, butyrric, pentanal and isovaleraldehyde; b) in maleodorous dry salami: allil metil sulfide, isovaleraldehyde, butyrric acid.

Identificazione delle sostanze maleodoranti nelle alterazioni ossidativa e putrefattiva di insaccati crudi stagionati / L.M. Chiesa, C. Cantoni, S. Soncin. - In: INDUSTRIE ALIMENTARI. - ISSN 0019-901X. - 45:457(2006), pp. 384-391.

Identificazione delle sostanze maleodoranti nelle alterazioni ossidativa e putrefattiva di insaccati crudi stagionati

L.M. Chiesa
Primo
;
C. Cantoni
Secondo
;
S. Soncin
Ultimo
2006

Abstract

The organic volatile compounds produced in oxidized and maleodorous dry salami have been identified. They are: a) in oxidized dry salami: heptanal, hesanal, butyrric, pentanal and isovaleraldehyde; b) in maleodorous dry salami: allil metil sulfide, isovaleraldehyde, butyrric acid.
Aromagram; Dry salami; Oxidative alteration; Putrid alteration; Volatile organic substances
Settore VET/04 - Ispezione degli Alimenti di Origine Animale
2006
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